sâmbătă, 22 octombrie 2016

Institutul Clinic Funden



Institutul Clinic Fundeni este un spital din Bucureşti, sectorul 2 a fost fondat în anul 1959. Institutul are o veche tradiţie în patologia dificilă cardio-vasculară, hepatică, renală, digestivă, hematologică etc. Multe din realizările Institutului Clinic Fundeni sunt, în acelaşi timp, rezultatul colaborării cu alte instituţii medicale din România şi din străinătate. Spiritul de colaborare este, de altfel, o caracteristică a institutului, căreia îi datorează în mare măsură rezultatele obţinute. În ultimii ani aici remarcabile au fost realizările în domeniului transplantului de ficat (singura unitate medicală din ţară care efectuează această tehnică medicală) şi transplantului renal (prima unitate medicală din ţară care a aplicat această tehnică de tratament).

Anual în Institutul Clinic Fundeni se internează peste 70.000 de persoane, se efectuează peste 300.000 de consultaţii şi 3.000.000 analize.[necesită citare] Personalul Institutului este de cca. 1.300 de persoane dintre care peste 400 de medici, numărul de paturi cca. 1.300.

În mai 2012, la Institutul Clinic Fundeni a fost deschisă prima bancă de celule stem, care asigură condiţii atât pentru procesarea, dar şi pentru stocarea acestora.



Sursa : Wikipedia

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu