Palatul regal a fost scena multor intalniri amoroase de-a lungul timpului, insa nimic nu se compara cu idila nascuta intre regele Carol al II-lea si amanta lui, Elena Lupescu. Aceasta din urma s-a nascut la 2 septembrie 1899, la Iasi, intr-o familie de burghezi evrei. Cu toate ca tatal ei detinea un magazin de parfumuri fine si matasuri alese, statutul social nu i-ar fi permis niciodata Elenei sa aiba acces la cercurile inalte. Din fericire, parintii observa sarmul si gratia de care dadea dovada copila si se decid sa o inscrie la scoala Pitar Mos, din capitala, un loc bun pentru a incepe o viata sociala decenta.
Aici, cateva calugarite germane le invatau pe fete arta conversatiei politicoase, franceza, gospodarie, germana si istorie, adica toate lucrurile de care aveau nevoie fetele cu stare pentru a face fata provocarilor vietii sociale a Bucurestiului. Elena devine constienta de atractia pe care o simt barbatii pentru ea, ii place jocul si il cauta cu ardoare. Este invitata in cercurile familiei regale, dar si in cele ale unor oameni cu reputatie proasta, iar ea nu refuza sa onoreze invitatiile venite din ambele parti. In curand, barbatii inteleg ca tandretea ei este usor de cucerit, daca inima-ti e darnica, iar portofelul si mai si.
La vremea aceea, printul era unul dintre cei mai importanti clienti ai lui Posmantir, care ii stabileste o intalnire cu frumoasa Elena la cinematograful Fundatiei Regale. Fara sa se astepte ca in fata ei sa se infatiseze un barbat demn, uman si frumos, se indragosteste iremediabil. La randul sau, Carol ii cere mereu jurnalistului cu veleitati de proxenet inca o intrevedere cu Elena. Apoi inca una si tot asa. Mariajul printului cu sotia lui era pe terminate: abia isi vorbeau, abia daca se intalneau zile intregi. Cu toate acestea, printesa afla de idila regelui si decide sa isi salveze casnicia, asa ca ii propune sa mearga impreuna cu fiul lor, Mihai, la Sinaia. Carol face in asa fel incat pleaca la Castelul Peles si o ia si pe Elena Lupescu. Ajuns la munte, se furiseaza pentru a o vedea pe aceasta din urma, spre disperarea sotiei, care il incuie in camera intr-o noapte. Printul sare din balconul aflat la etajul I si merge la amanta sa. Urmeaza o serie de reprosuri din partea geloasei sotii si a reginei-mama, de care Elena Lupescu decide sa profite din plin. Asa se face ca, la putin timp dupa escapadele de la Sinaia, decid sa fuga in strainatate.
Carol ii scrie o scrisoare regelui Ferdinand prin care renunta la toate prerogativele regale si cere sa fie considerat un om de rand, insa se razgandeste si revine in 1930, profitand de faptul ca rege fusese numit fiul lui, dupa moartea lui Ferdinand. Carol se autoproclama rege si il inlatura de la tron pe Mihai. Cu toate acestea, se intoarce fara amanta controversata, dar o cheama dupa o perioada, desi toata lumea face presiuni asupra lui sa se impace cu fosta sotie, de care divortase intre timp. Carol domneste zece ani, timp in care Elena este singura femeie pe care o iubeste, desi ea mai iubeste si alti barbati.
Abdica in 1940 si paraseste impreuna cu amanta lui dintotdeauna tara, intr-un tren cu 12 vagoane pline de tablouri si bijuterii regale. Dupa ce multe tari refuza sa ii primeasca, ajung ilegal in Portugalia. Desi s-au plimbat si prin alte tari, s-au casatorit legal in 1947 tot pe teritoriul portughez si si-au trait povestea de dragoste pana in 1953, cand fostul monarh moare in urma unui atac de cord. Elena il plange timp de douazeci de ani si moare in 1974. Este ingropata in Sao Vicente, langa cel pe care l-a iubit o viata intreaga.
Sursa : http://www.qbebe.ro/familia/vacante/bucurestiul_nestiut_locuri_care_ascund_povesti_de_romantice_de_altadata#palatul_regal,_pasiuni_aprinse_si_certuri,_cu_si_despre_amanta_regelui,_elena_lupescu
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu